Femte Ungdomsringen r.f.

Bölesundintie 10 B
65610 Mustasaari

Puh. 050-433 3262
S-posti: femte[ät]sou.fi

FEMTE UNGDOMSRINGEN R.F.

Femte Ungdomsringen r.f. perustettiin 1909 organisaatioksi nuorisoseuroille jotka sijaitsevat Mustasaaren ja Vaasan kunnilla. Femte Ungdomsringen:ssä on tänä päivänä 27 nuorisoseuraa jossa on kaikkiaan 5000 jäsentä.

Femte Ungdomsringenin päätehtävä on toimia yhteydessä/linkkinä nuorisoseurojen välillä ja myös linkkinä näitten nuorisoseurojen ja Ruotsin Pohjanmaan Nuorisoseuran (SÖU) välillä.

Femte Ungdomsringen toteuttaa nämä tarkoitukset kokouksien, kurssien, tapahtumien ja kilpailujen muodossa seuroille ja seuran jäsenille tarkoitettuna. Femte Ungdomsringen yrittää inspiroida, informoida ja valvoa seurojen intressejä.

Tammikuussa 2003 Femte Ungdomsringen käynnisti 3 vuotisen huumevastaisen projektin. Projektin tarkoitus on vähentää huumeitten käyttöä alueella ja tarjota lapsille ja nuorille vapa-ajanvietettä mutta myös aktivoida enemmän aikuisia nuorisotyöhön..

Kaikki seurat Femte Ungdomsringenissä omistaa oman talon kylässään missä he voivat järjestää omia tapahtumia. Nämä nuorisotalot ovat usein vanhoja, jopa 90-100 vuotta, siksi kunnossapito vaatii paljon työtä jäseniltä. Nuorisoseurat järjestävät tapahtumia lapsille, nuorille ja perheille. Esimerkiksi tansseja, lasten ja nuorten kerhoja, harrastajateatteria ja paljon muuta niin kuin urheilukilpailuja ja turnauksia, perhekokoontumisia ja tietysti suosittu korttipeli Pidro. Kaikki työ on vapaaehtoista jota pääsännöllisesti nuoret tekevät.

 

Jäsenyhdistyksemme: