Tietokilpailut ja erilaiset visailut ovat yleisiä ajanvietetapoja. Monella työpaikan porukalla on ollut tapana kahvihuoneessa pelata iltapäivälehden Kymmentä kysymystä. Pubeissa ja kahviloissa joissa on lautapelejä tarjolla, Triviail Pursuitit ovat jatkuvassa käytössä, siitä huolimatta että monessa pelissä ovat yhä käytössä vanhemmat kysymyskortit, joiden sisältö alkaa olla jo auttamattoImage result for show timeman vanhentunut. Tyypillinen kysymys esimerkiksi viihdealaa käsittelevissä kysymyksissä on “kenen näyttelijän kanssa televisiotähti Eija Vilpas on naimisissa?” ja vastaus on “Näyttelijä Ville Virtanen”. Todellisuudessa pariskunta erosi jo vuonna 1996. Huolimatta siitä, että vain osa pelien kysymyksistä ja vastauksista on edelleen ajankohtaisia, kuluneet pelit pyörivät kapakoissa, siksi koska visailuista pitäviä ihmisiä on niin paljon. Myös televisiossa visailuohjelmat ovat niitä harvoja ohjelmia, jotka edelleen keräävät katsojia ohjelmavirtatelevision äärelle.

Myös yritykset ja kauppiaat ovat havainneet ihmisten rakkauden erilaisiin kilpailijoihin. Amerikassa on kautta aikojen harrastettu esimerkiksi kaupan ikkunoissa arvauspelejä, joissa on pitänyt arvata esimerkiksi, kuinka monta suklaapatukkaa mahtuu isoon laatikkoon. Oikein arvannut on voittanut jonkin kivan palkinnon, vähintään ne suklaapatukat, mitä laatikossa on. On kerrottu, että jotkut pelaajat tulivat niin taitaviksi, että osasivat usein arvata oikein ja voittivat pääpalkintoja kerta toisensa jälkeen.

Moni suomalainenkin on kertonut, että osallistumalla netin kilpailuihin voi olla hyvinkin kannattavaa. Pelkästään se, että osallistuu moneen kilpailuun joka päivä, voi olla hyvin tuloksellista. Tietoa siitä, että onko voittoja herunut myös netin pelipalveluista kuten online-kolikkopelit.fi ei ole, mutta ainakin Facebookissa kiertävät kilpailut ovat olleet tuloksellisia monelle niitä pelaavalle. Palkintoina on niissä usein erilaisia tavarapalkintoja, matkoja, hotelliviikonloppuja, etuseteleitä ja niin edelleen. Moneen eri kilpailuun osallistumalla on kuitenkin voinut saada oikein mukavan saaliin erilaisia etuja, jotka yhteen laskettuna ovat jo melkoisen arvokkaita, jopa tuhansien eurojen arvoisia. Samoin kuin amerikkalaisissa näyteikkuna -visailuissa, netin kilpailuissa voi kehittyä niin nokkelaksi, että palkinto osuu kohdalle yhä useammin. Haittapuolena, varsinkim Facebookin visailuissa, ovat kilpailijat maininneet sen, että osallistuminen kilpailuihin näkyy myös kavereille sosiaalisessa mediassa ja voi olla jossain määrin häiritsevää, kun päivitykset muodostuvat lähinnä erilaisista kilpailuun osallistumisilmoituksista.